Örökké szép lábakat szeretnél?

Dagad a lábad?

Nem véletlen, hogy minden szépészeti kezelés után javasolt a nyirokrendszer stimulációja kézi, vagy gépi masszázzsal . A nyirokmasszázs manuális pangáscsökkentés, egyúttal méregtelenítés.

Egészségünk megőrzése szempontjából a nyirokrendszer nagyon fontos szerepet tölt be, hiszen a nyirokfolyadék szállítja el az anyagcsere-folyamatok során termelődött salakanyagokat a

szervezetből.

A gyulladásos megbetegedések során keletkezett nagyméretű fehérjemolekulák is a nyirokfolyadékkal kerülnek vissza a véráramba, s innen eljutnak a méregtelenítést végző szervekbe, a májba és a vesébe, majd végül kiválasztódnak.

A nyirokmasszázs manuális pangáscsökkentés, egyúttal méregtelenítés.

Dagad a lábad?

Amikor a nyirokerek megsérülnek, vagy valami akadályozza a nyirokkeringést, akkor a szövetekben felgyülemlik a nyirokfolyadék, a bőr duzzadttá válik, és ha nyomást gyakorlunk rá, mélyedés keletkezik rajta, ami csak lassan húzódik vissza.

A nyirok-masszázs

azt a célt szolgálja, hogy kezünk enyhe nyomásával és finom simító mozdulatokkal eltávolítsuk a szövetekben felgyülemlett folyadékot. Az enyhe nyomással történő masszázs által a folyadék a nyirokcsomókon keresztül a nyirokrendszerbe kerül, majd onnan a vénás keringésbe jut.

Kivezetjük a felgyülemlett folyadékot a szervezetből. A masszázs során finom körkörös mozdulatokkal serkentjük a nyirokkeringést.

Hasznos módszer az arc és a szemkörnyék puffadtságának kezelésében is. A nyirokmasszázs terápiás alkalmazási területei:

 • nyirokmirigy duzzanatok megszüntetése, ödéma (nyirokpangás) eloszlatása,

 • sérülések okozta felgyülemlett folyadék eltávolítása,

 • nyirokérbetegségek,

 • visszérproblémák,

 • vénás keringési zavarok,

 • krónikus lábdagadás kezelése.

Használj puha sörtéjű, természetes anyagból gyártott kefét.

Otthon: használj puha sörtéjű, természetes anyagból gyártott kefét.

A nyirokrendszer

önmagától nem tud mozogni,- az izmok mozgása hozza lendületbe, de sokat segíthetünk az otthoni masszázzsal is tisztító-rendszerünknek.

Könnyű kefével néhányszor átsimítani bokától , majd csuklótól a váll vonaláig testünket, - nem csak szép bőrt, de egészségesebb nyirokrendszer működést eredményezhet.

Kevés plusz munkát jelent, ha a hosszanti mozgásokat körkörös mozdulatokkal cifrázzuk, de a szervezet számára nagy segítséget jelent a méregtelenítés. A kefével történő masszás

 • eltávolítja az elhalt hámsejteket, és

 • megnyitja eltömődött pórusokat ,

 • javítja a vérkeringést ,

 • ösztönzi a nyirokkeringést a méreganyagok nyirokfolyadékkal történő eltávolításához.

 • Hozzájárul a cellulit megregulázásához.

Vacuum masszázzsal szintén csodás eredményeket lehet elérni a méregtelenítés terén.

Kérdéseidre nagyon szívesen válaszolok, illetve ingyenes konzultáció is lehetséges a könnyen megközelíthető szalonunkban.