Keserű anyagok

S.I. Karcsusitunk Melange, 2014. febr. 21. 2:42   [ 2014. febr. 21. 2:43 frissítve ]
A keserű anyagok emésztést serkentő hatása már évszázadok óta ismert, elvégre 
ezek a hasznos anyagok fellelhetők a gyomorkeserűkben és gyógynövénylikőrökben is.
A keserű anyagokat olyan zöldségek tartalmazzák, mint például az 
  • articsóka, vagy a
  • cikória, de fellelhetők néhány gyógynövényben, mint pol
  • a pitypang,
  • fehérüröm, az
  • ezerjófű, sőt néhány 
  • aperitifben , a Campariben vagy az Aperolban is.
Valójában serkentik az epetermelést és az epeműködést, így hozzájárulnak a zsír zavartalan
megemésztéséhez.

A zsírégetésre, vagy a zsírraktárak megszüntetésére azonban nincsenek hatással.
Comments