A zsír fontos tápanyag, azonban a hizlaló hormon a sertéssült zsírmolekuláit egyből a zsírsejtekbe küldi és bezárja őke oda. Ez nem történik meg, ha a tészta teljes kiőrlésű lisztből készül . Alacsony GLYX értéke békén hagyja az inzulint , és gondoskodik róla, hogy a zsírok az izomsejtekben energiává égjenek el.
Nem kell félni a zsíroktól,- szükségünk van rájuk, mint a vitaminokra. Kipárnázzák idegeinket, a fiatal, sima bőr alkotóelemei, és az anyagcseréhez is nélkülözhetetlenek. zsír nélkül nem képződnek hormonok és epesavak sem, melyek nélkülözhetetlenek az emésztéshez. Zsírok szállítják az A, D,E , K vitamint a bélből a vérbe. Ráadásul a zsír is lehet zsírégető. De csak a jó zsír. Zsírcsapda: mialatt az izmok eltűnnek, elharapóznak a zsírsejtek. Tegyünk a földközi- tengeri népek étkezési szokásai szerint: csak növényi olajokkal főzzünk! |