Természetes hangulat-javítókhangulat-javító
- Orbáncfű ­ főleg a téli fényhiányos időszakban segít  megőrizni a jókedvet. 

- Kávagyökér ­ elsősorban szorongással szövődött depresszív állapotban ajánlott kúraszerű használata.

- B-vitaminok ­ erősítik az idegsejtek működését.

- Q1- és Q10-vitaminok: különösen 30 felett van szükség  utánpótlásokra a sejtek, az idegrendszer és a vázizmok   hormonikus működéséhez. Az NADH (Q1-vitamin) jól bevált  Parkinson-kórban, Alzheimer-kórban és nagy fokú szellemi     kimerültséggel járó lehangoltságban is.

  - Lecitin: a szójából származó agysejttápanyag védi az    idegsejteket a roncsolódástól.

Illóolajok: főleg feszültségoldásra és lehangoltságra   használhatók a következők: levendula, geránium, ilang-ilang,  rózsa, zsálya.

- Frissítők: narancs, mandarin, rozmaring, fenyő, majoránna.

- Kineziológia: segít feltárni a lehangoltság okát és stressz oldó gyakorlataival felgyorsítja a „gócok" megszűnését.
Jelentősen lerövidítheti a pszichoterápiás és egyéb  kezeléseket.

- Homeopátia: több homeopátiás szer használható a depressziók  bizonyos fajtáinak kezelésére. A megfelelő gyógyszert  hozzáértő szakorvos választja ki és szükség esetén kombinálja  más gyógymódokkal is. A szer rendelésében nagy szerepet   játszik a kiváltó ok, a beteg aktuális testi-lelki állapota.

- Bach-virágterápia: különböző lelki állapotokhoz különféle növényi eszenciák használhatók a kedélyállapot javítására. A terapeuta egyénre szabott kombinációkat állít össze, s havonta   kontrollálja, milyen változások történtek, s annak megfelelően  épp mely virágkivonatra van szükség.

Oxigénfitnessz: a mozgás közben inhalált oxigén javítja az  agysejtek anyagcseréjét, működését és regenerációját.

10-12  kezelést követően javul a szellemi és lelki teljesítőképesség      és vitalitás is.

   - Masszázsok: a depressziós, lehangolt páciensek gyakran   képtelenek lazítani, ettől fájdalmas csomók keletkeznek a hátukon, vállukon. Ezek lazítására és a relaxáló, aroma-,  jin-jang, akupresszúrás, thai masszázs.

- Akupunktúra, akupresszúra: jó energetizáló, harmonizáló  módszerek. Javítják a csí keringését, a szervezet   kiegyensúlyozott működését.

- Reiki : a szeretet és béke energiája kiegyensúlyozza a meglévő blokkokat.
 - Salaktalanítás: az indokolatlan lehangoltság, levertség nem  ritkán a szervezetben felhalmozott, idegrendszer működését  rontó salakanyagoknak köszönhető. Ezért időszakonként nem árt  megszabadulni a búskomorságot előidéző hulladékoktól sem.

- infra-szauna :  a salaktalanításon túlmenően erős endorfin termelő hatással bír.
Jó tudni!

- Az anti depresszív szerek jobbak, mint a hírnevük: vannak  mellékhatásaik, de nem tesznek gyógyszerfüggővé.   -

 Az első generációs szerek az agy hírvivő anyagaira hatnak ­  nem csak a depressziót kiváltókra. Ezért kell számítani a   következő tünetek megjelenésére: szájszárazság, székrekedés, súlygyarapodás, alacsony vérnyomás és szív-ritmuszavarok.


- Az újabb anti-depresszív szerek megakadályozzák a  mono-amin-oxidáz nevű enzim munkáját, hatásukra kevesebb boldogsághormont bont le az agy. 

Ezek viszont alvásproblémákat, szédülést, illetve fejfájást okozhatnak.

 

Comments