Cellulit terápia

S.I. Karcsusitunk Melange, 2013. jún. 5. 2:03   [ 2014. ápr. 25. 13:48 frissítve ]
A celulit kezelésének lehetőségei

 


A cellulit, más néven narancsbőr a bőr rendellenessége. Ez az esztétikai probléma a nők 90%-át érinti.
A zsírsejtek jelentős tömegben felhalmozódnak nyomhatják az idegsejteket és a hajszálereket. 
A szövet oxigénellátottsága rossz, a csökkent anyagcsere következtében felhalmozódnak a salakanyagok.A cellulit főleg a fenéken és a combon alakul ki.

 A cellulit:- anyagcserezavar a kötőszövetben, 

- a bőr alatt lévő zsírszövet egyenetlen eloszlása nyirokpangással a zsírszövetben

 zsírból, vízből és méreganyagokból álló kocsonyaszerű csomók felhalmozódása

- helyi vérellátási zavarok pangással a nyirokerekben.

 

Sikeres kezelés lépései:

A kötőszövet puhaságának és rugalmasságának helyreállítása

A lekötött salakanyagok felszabadítása

Ezen salakanyagok elszállítása, kiválasztása és kiürülés

 

A cellulitisz  olyan probléma, amely a felnőtt nők majdnem 90%-át érinti.

A narancsbőr leggyakrabban a combon, a fenéken és a hason alakul ki, de nincsen összefüggés a cellulitisz és az elhízás között. A narancsbőr ugyanis kialakulhat vékony nőknél, csakúgy, mint elhízottaknál, vagy akár sportolóknál is
A narancsbőr leggyakrabban a combon, a fenéken és a hason alakul ki, de nincsen összefüggés a cellulitisz és az elhízás között. A narancsbőr ugyanis kialakulhat vékony nőknél, csakúgy, mint elhízottaknál, vagy akár sportolóknál is

Néha a férfiaknál is előfordul, de sajnos a nők  genetikailag jobban érintettek. Amikor cellulitiszről beszélünk, a bőrfelszín alatt közvetlenül  megtapadt  zsírkészletekről beszélünk,amelyek a bőrnek  jellegzetes „narancsos” megjelenést kölcsönöznek.

 A narancsbőr leggyakrabban a combon, a fenéken és a hason alakul ki, de nincs összefüggés a cellulitisz és az elhízás között.

A narancsbőr sajnos kialakulhat vékony nőknél, csakúgy, mint elhízottaknál, vagy akár sportolóknál is.

 Hogyan alakul ki a narancsbőr?      Számos tanulmány foglalkozik a narancsbőr megjelenésének okaival és kialakulásának módjával. A legtöbb tanulmány a következő  magyarázatot fogadja el:

 1. A nagy mennyiségű tárolt zsír miatt a zsírsejtek „megdagadnak”.

 2. A hajszálerek fala túlságosan áteresztővé válik,és emiatt az adott helyen folyadék halmozódik fel.

  3. Az elégtelen nyirokelvezetés lelassítja a felesleges folyadék kiválasztását.

 4. A zsírsejtek megszaporodnak, ugyanakkor hozzákapcsolódnak a kollagén rostokhoz, ami tovább akadályozza a vér keringését a szervezetben.

 5. A kötőszövet merevvé válik,és kezdi mélyen magához vonzani a kötőszalagokat. Ezt a jelenséget érzékletesen mutatja a narancsbőmegjelenése kifejezés.

A férfiaknál miért alakul ki olyan ritkán narancsbőr? A férfiaknál is megjelenhet a narancsbőr, de nem olyan gyakran. Ennek fő  oka a zsírsejtek elhelyezkedésében és alakjában rejlő különbség.

A férfiak zsírsejtjei kis, átlós egységekben helyezkednek el, amelyek kisebb mennyiségű  zsírt halmoznak fel, mint a női zsírsejtek
A férfiak zsírsejtjei kis, átlós egységekben helyezkednek el, amelyek kisebb mennyiségű zsírt halmoznak fel, mint a női zsírsejtek

  •A férfiak zsírsejtjei kis, átlós egységekben helyezkednek el,  kisebb mennyiségű zsírt halmoznak fel, mint a női zsírsejtek. Ezért zsírtelítettség esetén  kisebb az esélye annak, hogy narancsbőr alakul ki a férfiaknál.

 •A női bőr alatti zsír ezzel szemben függőleges és sokkal nagyobb kamrákban tárolódik,amelyeknek éppen az a céljuk, hogy nagyobb mennyiségű zsírt tudjanak elraktározni. Az itt lévő  zsír sokkal hamarabb tűnik elő narancsbőrként.

 A narancsbőr kialakulása az elhízás következménye?

 Habár sok túlsúlyos emberen megfigyelhető a narancsbőr, maga az elhízás nem okoz cellulitiszt.
 A cellulitisz nem az elhízás következménye!

A cellulitisz kialakulhat vékony embereknél csakúgy, mint sportolóknál, tökéletes alakkal
rendelkező illetve elhízott embereknél.

 A narancsbőr a menopauzán túljutott nők gyakori társa, függetlenül a súlyuktól, de a tinédzserek körében is nagyon elterjedt.

 9 módszer, ami kozmetikai szerek nélkül is segíthet. - Sok folyadék és fehérje -.

 1. Minden este fogyassz el  30 gramm fehér csirkehúst vagy tofut–szója túrót – és igyál meg egy
citrom levét (a tiszta fehérjék és a C-vitamin kombinációja serkenti a 
 kötőszöveteket erősítő  kollagén
termelését)

 2. Hetente egyszer készíts csodás gyümölcs-italt az alábbi gyümölcsökből:                                                                                                                       citrom4 db grapefruit, 3 db citrom és 1 db narancs frissen facsart levéből,majd hígítsa fel 2 liter ásványvízzel.Ezt idd egész nap (a citrusfélék segítenek lebontani a zsírt és elősegítik a fogyást).

 3. Hetente egyszer igyál meleg vizet:   15  percen keresztül forralj vizet, majd ebből a vízből kortyints kettőt- hármat. (A meleg víztisztító hatással van az emésztő rendszerre és elősegíti a gyorsabb súlyvesztést.)

 4. Reggelente,különösen, ha alacsony a vérnyomásod, egy pohár meleg vízbe facsarj bele egy citrom levét, és kávé helyett idd meg éhgyomorra (a kávé  az egyik főbűnös a cellulitisz  kialakulásában).

 5. Minden nap étkezések között tölts magadba egy pohár vizet,-  amelybe egy kanál ásványi szilícium gélt keverj (a szilícium nagyon gyorsan hat, hatékonyan erősíti a cellulitisz miatt meggyöngült kötőszöveteket.

Hatására a bőr ismét simává, feszessé és rugalmassá  válik). Aki ezt nem szeretné  meginni : ajánlom a Schüssler sók –homeopátia jellegű készítmény- Silicea  bogyóit.

az alma lé serkenti a szervezet anyagcseréjét, a fogyást és az emésztést
az alma lé serkenti a szervezet anyagcseréjét, a fogyást és az emésztést

6. Minden étkezés előtt  egy pohár hidegen facsart alma lével  elkevert meleg vizet iszogass meg ( az alma lé serkenti a szervezet anyagcseréjét, a fogyást és az emésztést).

 7.Jelölj ki heti egy napot, amikor szép lassan megiszol  két – három liter tejsavót (a frissítő, savanyú tejsavó vitaminokban, ásványi anyagokban és elsősorban olyan fehérjékben gazdag, amelyek simává varázsolják a bőrt).

 8.Teázáskor  egy csésze teába tégy fél teáskanál reszelt gyömbért (a gyömbér serkenti a méreganyagok távozását a szervezetből).


9.Minden reggel igyál meg éhgyomorra egy pohár langyos vizet, amelybe két teáskanál ecetet és mézet kever (az ecet és a mézkeveréke javítja    a vérkeringést, elősegíti a fogyást és a méreganyagok kiürülését).

 

 

 


Comments