Cellulitisz - megoldás- házilag

Cellulitisz  csata ?    -   Ismerkedjen meg az ellenséggel !
A cellulitisz olyan probléma, amely a felnőtt nők majdnem 90%-át érinti.

Néha a férfiaknál is előfordul, de sajnos a nők ennek ellenére előnyben vannak. Amikor cellulitiszről beszélünk, a bőrfelszín alatt közvetlenül  megtapadt  zsírkészletekre gondolunk,amelyek a bőrnek  jellegzetes „narancsos” megjelenést kölcsönöznek.

 A narancsbőr leggyakrabban a combon, a fenéken és a hason alakul ki, de nincsen összefüggés a cellulitisz és az elhízás között. A narancsbőr ugyanis kialakulhat vékony nőknél, csakúgy, mint elhízottaknál, vagy akár sportolóknál is.

 

Hogyan alakul ki a narancsbőr?

 Számos tanulmány foglalkozik a narancsbőr megjelenésének okaival és kialakulásának módjával. A legtöbb tanulmány a következő  magyarázatot fogadja el:

 1.A nagy mennyiségű tárolt zsír miatt a zsírsejtek „megdagadnak”.

 2.A hajszálerek fala túlságosan áteresztővé válik,és emiatt az adott helyen folyadékhalmozódik fel.

  3.Az elégtelen nyirokelvezetés lelassítja a felesleges folyadék kiválasztását.

 4.A zsírsejtek megszaporodnak, ugyanakkor hozzákapcsolódnak a kollagén rostokhoz, ami tovább akadályozza a vér keringését a szervezetben.

 5.A kötőszövet merevvé válik,és kezdi mélyen magához vonzani a kötőszalagokat. Ezt a jelenséget érzékletesen mutatja a narancsbőr megjelenése kifejezés.

 
A férfiaknál miért alakul ki olyan ritkán narancsbőr?
Először is, a férfiaknál is megjelenhet a narancsbőr, de nem olyan gyakran. Ennek f ő  oka a férfi és a női zsírsejtek elhelyezkedésében és alakjában rejlő különbség.

 

 •A férfiak zsírsejtjei kis, átlós egységekben helyezkednek el, amelyek kisebb mennyiségű  zsírt halmoznak fel, mint a női zsírsejtek. Ez magyarázza, hogy zsírtelítettség esetén miért kisebb az esélye annak, hogy narancsbőr alakul ki a férfiaknál.


 •A női bőr alatti zsír azonban függőleges és sokkal nagyobb kamrákban tárolódik,amelyeknek éppen az a céljuk, hogy nagyobb mennyiségű zsírt tudjanak elraktározni. Ez az oka annak, hogy az itt lévő  zsír sokkal hamarabb mutatkozik meg narancsbőrként.

 A narancsbőr kialakulása az elhízás következménye?

 
Habár sok túlsúlyos emberen megfigyelhető a narancsbőr, maga az elhízás nem okoz cellulitiszt.
 A cellulitisz nem az elhízás következménye!

A cellulitisz kialakulhat vékony embereknél csakúgy, mint sportolóknál, tökéletes alakkal rendelkező illetve elhízott embereknél.

 A narancsbőr a menopauzán túljutott nők gyakori társa, függetlenül a súlyuktól, de a tinédzserek körében is nagyon elterjedt.

 9 módszer, ami kozmetikai szerek nélkül is segíthet

 1. Minden este egyen 30 gramm fehér csirkehúst vagy tofut–szója túrót – és igya meg egy citrom levét (a tiszta fehérjék és a C-vitamin kombinációja serkenti a  kötőszöveteket erősítő  kollagén termelését)

 2. 

Hetente egyszer készítsen gyümölcsitalt 4 db grapefruit, 3 db citrom és 1 db narancs frissen facsart levéből,majd hígítsa fel 2liter ásványvízzel. Ezt igya egész nap (a citrusfélék segítenek lebontani a zsírt és elősegítik a fogyást).

 3. Hetente egyszer igyon meleg vizet:15 percen keresztül forraljon vizet, majd ebből a vízből igyon meg 2-3 kortyot. (A meleg víztisztító hatással van az emésztő

rendszerre és elősegíti a gyorsabb súlyvesztést.)

 4. Reggelente, különösen, ha alacsony a vérnyomása, egy pohár meleg vízbe facsarja bele egy citrom levét, és kávé helyett igya meg éhgyomorra (a kávé ugyanis az egyik főbűnös a cellulitisz kialakulásában).

 5. Minden nap étkezések között igyon meg egy pohár vizet, amelybe egy kanál ásványi

szilícium gélt kever (a szilícium nagyon gyorsan hat, hatékonyan erősíti a cellulitisz miatt meggyöngült kötőszöveteket. Hatására a bőr ismét simává, feszessé és rugalmassá  válik). Aki ezt nem szeretné ajánlom a Schüssler sók –homeopátia jellegű készítmény-  Silicea  bogyóit.

6. Minden étkezés előtt igyon meg egy pohár hidegen facsart alma lével  elkevert meleg vizet ( az alma lé serkenti a szervezet anyagcseréjét, a fogyást és az emésztést).

 7.Jelöljön ki heti egy napot, amikor szép lassan megiszik két – három liter tejsavót (a frissítő, savanyú tejsavó vitaminokban, ásványi anyagokban és elsősorban olyan fehérjékben gazdag, amelyek simává varázsolják a bőrt).

 8.Az egyik csésze herbateájába tegyen fél teáskanál reszelt gyömbért (a gyömbér serkenti a méreganyagok távozását a szervezetből).

 9.Minden reggel igyon meg éhgyomorra egy pohár langyos vizet, amelybe két teáskanál ecetet és mézet kever (az ecet és a mézkeveréke javítja    a vérkeringést, elősegíti a fogyást és a méreganyagok kiürülését).