A káposzta helye a fogyókúrában

Melange S.I., 2016. nov. 29. 1:13   [ 2018. jún. 16. 12:06 frissítve ]
A káposzta-saláta reneszánsza.
Miért érdemes újra felfedezni a káposztát?


Mert, minden káposztaféle tartalmaz némi fehérjét,             kevés szénhidrátot és szinte alig hordoz kalóriát.

 


  • A-vitamin tartalma védi a bőrt,
  • B-vitamin tartalma "kipárnázza" az idegeket,
  • szuper adat C-vitamin tartalma pedig karcsúsít,
  • ebben segít a magnézium,
  • a kalcium,
  • a vas, és
  • a jód.
  • Magas káliumtartalma méregtelenít,
  • mustárolaj tartalma antibiotikumként hat,
  • véd a rák ellen és
  • csökkenti a koleszterinszintet.

Számtalan káposztaféléből válogathatunk, ha egészségesen akarunk étkezni:

válogathatsz  a fehér, savanyú, vörös és kelkáposzta, a kínai kelt a zöld-káposzta és a



karalábé  között.

 

 

Comments