A káposzta helye a fogyókúrában

Melange S.I., 2016. nov. 29. 1:13

Minden káposztaféle tartalmaz némi fehérjét, kevés szénhidrátot és szinte alig hordoz kalóriát.

 

 

  • A-vitamin tartalma védi a bőrt,
  • B-vitamin tartalma "kipárnázza" az idegeket,
  • szuper adat C-vitamin tartalma pedig karcsúsít,
  • ebben segít a magnézium,
  • a kalcium,
  • a vas, és
  • a jód.
  • Magas káliumtartalma méregtelenít,
  • mustárolaj tartalma antibiotikumként hat,
  • véd a rák ellen és
  • csökkenti a koleszterinszintet.

Számtalan káposztaféléből válogathatunk, ha egészségesen akarunk táplálkozni.

Váltogasd  a fehér, savanyú, vörös és kelkáposztát, a kínai kelt, a zöld-káposztát és a karalábét.

 


 

Comments